Cara Install ICS 4.0 Setting Pada Xperia X8

0
rasanya ramai yang x sabar nak merasa Android 4.0 Ice Cream Sandwich pada smartphone masing-masing.x kisah lah smartphone jenis apa pun.namun x semua smartphone akan dapat merasa official Android 4.0 ICS..hanya smartphone generasi terbaru sahaja yang akan merasa Ice Cream tersebut..namun untuk pengguna smartphone generasi lama antara cara untuk korang merasa ICS pada smartphone masing-masing ialah dengan cara install custom rom 4.0.
bagi pengguna xperia x8 custom rom ICS 4.0 masih lagi dalam peringkat pembangunan masih belum stabil serta agak berisiko untuk diguna…antara cara selamat yang korang boleh buat ialah dengan cara install ICS 4.0 theme pada custom rom 2.3..aku dah pun kongsikan theme tersebut pada entri Android Ice Cream Sandwich for Xperia X8?

dan untuk entri kali ni aku akan kongsikan cara yang lebih detail untuk menjadikan custom rom xperia x8 korang kelihatan seperti ICS 4.0.

Gunakan custom rom 2.3.7. aku syorkan rom Prime HD 6.0.[DOWNLOAD]

Download kemudian install ICS 4.0 theme for Theme Chooser. [DOWNLOAD]

Download ICS 4.0 setting..x perlu xtract terus masukkan dalam memory card..install guna ClockworkMod…bagi yang menggunakan ADW Launcher korang boleh guna ADW version.[DOWNLOAD] [DOWNLOAD ADW VERSION]

Tukar lockscreen kepada ICS 4.0 menggunakan WidgetLocker.[DOWNLOAD]

Tukar font kepada roboto font [official ICS fonts]..baca cara nak tukar font pada entri Tutorial Tukar Fonts pada Smartphone [DOWNLOAD ROBOTO.TTF]

cara ni berkesan pada rom Prime HD 6.0 dan kemungkinan ada rom yang x sesuai terutama bukan rom CM7..untuk menambahkan lagi feels ICS 4.0 pada xperia x8, korang boleh menggunakan Wallpaper Phasebeam by necromancerdemon.

entri sebelum : Cara Install Angry Birds Lockscreen pada Xperia X8
entri sebelum : Angry Birds Space
entri sebelum : Cara Install BootAnimation pada Xperia x8

Share.

TINGGALKAN KOMEN ANDA