Aplikasi Android Wajib Install : Fast Facebook

0

Jom kita lihat aplikasi apa pulak yang akan direview oleh aku untuk sesi android kali ni…Fast Facebook.. mungkin ada antara pengguna android yang dah pun mencuba aplikasi ni bagi menggantikan official facebook apps yang terkenal dengan rating yang rendah..lambat loading dan x mesra pengguna.

jika ada yang menggunakan Friendcaster Pro mungkin korang boleh cuba pula aplikasi Fast Fcebook yang dibangunkan oleh salah seorang pembangun di xda..aplikasi yang dibangunkan bertujuan untuk menjadikan pengalaman berfacebook lebih menarik dengan beberapa fungsi baru diperkenalkan disamping mengekalkan fungsi asal aplikasi facebook yang asal.

aku dah pun cuba aplikasi ni dan boleh dikatakan agak menarik..lebih pantas..smooth serta boleh di customize dengan meletakkan wallpaper sebagai background samada menggunakan wallpaper yang disediakan ataupun kita pilih dari gallery.

antara fungsi-fungsi lain :

Comment, share and like
Real-time Home feeds
Write new status
Read notifications
Access to news, status, photos, etc etc
Send private messages
Chat
Personal Profile
Search friends, people, pages and everything else
Write on friends’wall
Friends Management
Read your private messages
Add Photos
Add locations (check-in)
View Videos
View Galleries
View Members Profiles
Background themes (grey, app theme or photo loaded from your Device)
High security level: Facebook takes care of your user and password, we don’t store anything!
Android 4.0 Design
Access to Groups

dengan menggunakan ciri-ciri android 4.0 Ice Cream Sandwich sebagai tema utama pasti akan menjanjikan pengalaman berfacebook yang lebih memuaskan kepada para pengguna.

KEKURANGAN : 

memandangkan ianya merupakan sebuah aplikasi baru yang masih dalam peringkat percubaan [BETA] kemungkinan terdapat beberapa bugs dan juga kekurangan pada aplikasi ni..antara kekurangan yang aku perasan :

1- x boleh handle page / x boleh menggunakan facebook sebagai page.
2- page tidak disenaraikan.

namun pembangun nya iaitu taomorpheus telah pun berjanji yang segala masalah akan segera diselesaikan disamping menjanjikan beberapa lagi ciri baru akan diperkenalkan dari masa ke semasa.

DOWNLOAD

Fast Facebook Beta

soleheen : Friendcaster Pro 5.01 jugak yang terbaik haha.

ENTRI SEBELUM : 

1- Upgrade Xperia X8 [rom]FroyoExp
2- Cara Install Windows Phone 7 Music Player pada Android
3- Cara Repair Xperia Guna Seus

Share.

TINGGALKAN KOMEN ANDA