Cara Jadikan Android Smartphone Seperti Windows Phone 7

0
601 views
views
Upgrade Xperia X8 dan Sony W8 ke Android 2.3.7 Full and Easy Tutorial.
 
memandangkan ramai yang dah x sabar nak buat benda ni so aku akan kongsikan cara-cara mudah untuk tukar android smartphone korang menjadi seperti windows phone yang memang terkenal dengan kecantikan user interface [UI] dan kepantasan Os daripada microsoft nih…ikut langkah-langkah di bawah :

1-Install WP7 Launcher :

-perkara pertama yang paling penting ialah menginstall windows phone 7 launcher..korang boleh dapatkan secara percuma di Google Play [DOWNLOAD]

2- Install Windows Phone Lockscreen

-lockscreen untuk WP7 memang sangat mengkagumkan aku..download kemudian install dari Google Play [DOWNLOAD]

3-Install WP7 Theme for Theme Chooser

– ini pun agak penting sebab theme ni yang akan membuatkan lagi android smartphone korang menjadi lebih lawa…download kemudian masukkan dalam memory card then install [DOWNLOAD]

4-Install WP7 theme untuk aplikasi tertentu.

-WP7 Contacts dan Dialer [DOWNLOAD]-WP7 Messaging [DOWNLOAD]-WP7 Music [DOWNLOAD]-WP7 Notifications [DOWNLOAD]

5- Install WP7 Fonts [DOWNLOAD]

-ini hanya untuk pengguna yang dah install CWM Recovery[kebiasaannya sedia ada pada custom rom 2.3.7]
-Download fonts masukkan kedalam memory card.
-reboot dan masuk ke mode CWM Recovery dan flash/install zip file tadi.[cara sama seperti install rom]
-reboot phone.
-done.

Nota Kaki :-

– rom yang aku gunakan untuk buat benda ni ialah rom kuyadroid 4.5.4 tanpa sebarang lag..
-Untuk lebih kepuasan korang boleh set aplikasi WP7 sebagai default apps dan launcher7 tersebut sebagai default launcher x ketinggalan WP7 Lockscreen juga sebagai default..setting ni korang boleh revert balik di bahagian setting > application > manage application
-bagi pengguna stock rom tanpa root atau tukar rom,korang juga boleh buat benda ni cuma hasil dia mungkin akan berbeza dan mungkin sedikit lag serta berat.so aku rekemenkan korang baca entri Upgrade Xperia X8 dan Sony W8 ke Android 2.3.7 Full and Easy Tutorial.
-korang boleh customise sendiri untuk membuatkan ia kelihatan lebih lawa.
-anda dipersilakan untuk join fanpage soleheen[dot]com untuk lebih informasi android 😀
-sila share entri tutorial ini bersama rakan lain. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here