Cara Install Ubuntu 11.10 Full And Easy Tutorial

1
348 views
views
memandangkan semakin ramai yang bertanya macam mana cara nak install ubuntu secara dual boot bersama windows 7 dengan selamat tanpa apa-apa risiko komputer rosak untuk sesi kali ni aku akan ajarkan cara paling mudah untuk melakukannya.

apa yang korang perlu lakukan cuma ikut langkah-langkah dibawah :

1- Download Ubuntu installer for Windows [WUBI] [DOWNLOAD]

2- Install File yang telah di download tadi.

3- Untuk install Ubuntu 11.10 apa yang korang perlukan ialah memilih username dan juga password..lepas selesai klik install.

4- Tunggu Ubuntu tersebut di download dan di install pada komputer korang..kecepatan proses bergantung kepada kelajuan internet korang kerana file yang akan didownload adalah sebesar 700MB.

5- Selesai je proses install reboot/restart komputer korang dengan memilih reboot now.

6- Selesai proses restart, pilih Ubuntu pada startup screen dan enjoy Ubuntu 11.10.

sumber – ubuntu

p/s – jangan lupa untuk sertai facebook page soleheen[dot]com untuk lebih informasi mengenai android 😀

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here