Cara Install Facebook Inside Xperia Pada Xperia X8

UPGRADE XPERIA X8 DAN SONY ERICSSON W8 KE ANDROID 2.3 FULL N EASY TUTORIAL

midsem dah dekat dan aku makin galak berblogging..bukan apa blogging ni kekadang dapat menghilangkan ketepuan otak yang duk ngadap buku, thats why aku makin galak menulis..haha ok cukup mengarut.

untuk sesi android pada kali ni aku akan kongsikan tentang macam mana cara nak install facebook inside xperia ke dalam xperia x8 masing-masing…bagi yang masih xtau facebook inside xperia ni hanya terdapat dalam xperia smartphone yang latest sahaja..untuk lebih terang korang boleh lihat video dibawah.

suka untuk aku ingatkan bahawa untuk mod version x semua ciri-ciri dia yang korang dapat gunakan tapi masih banyak yang menarik untuk dicuba…versi ni telah dicuba dan berfungsi dengan baik pada rom 2.3 Gingerbread seperti kuyadroid 4.5.4, GingerCruzt, GingerXperia, Stornmix, Xgin, GingerDX, linuxperia, Froyopro, Froyobread dan yang lain-lain..antara screenshot yang aku boleh kongsikan seperti dibawah ni :

bagi aku ini agak cool walaupun x semua features dapat digunakan…berminat? ikut langkah-langkah dibawah ni untuk cara install :

1- Download zip.file nih [DOWNLOAD]2- x perlu extract kemudian letakkan dalam memory card.
3- masuk mode CWM.
4- Flash file.zip tadi kemudian reboot.
5- lepas reboot, buka root explorer dan pergi ke bahagian system > app
6- Cari Sony Ericsson Facebook.apk dan install .

DONE!

Mudah je kan?…jangan lupa share entri ini bersama rakan korang 😀

*Facebook Inside Xperia ni menarik untuk dicuba pada rom yang tidak berdasarkan ciri-ciri Xperia latest seperti rom kuyadroid 4.5.4..setelah selesai diinstall korang akan mendapat kesemua ciri yang diperlukan seperti Timescape dan lain-lain. 🙂

*JANGAN LUPA UNTUK JOIN FANPAGE SOLEHEEN.COM UNTUK LEBIH INFORMASI 😀

* Butang share like dan tweet ada dibawah menunggu masa untuk korang tekan…sila tekan beramai-ramai untuk berkongsi artikel ini 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here