Cara Install Beats Audio Pada Rom 2.3 Gingerbread

10

dah lama rasanya aku x update mengenai dunia android…untuk sesi android pada kali ni aku akan kongsikan tentang cara bagaimana untuk install sistem Beats Audio yang ada pada smartphone HTC…menakjubkan sebab benda ni memang menjadi..kualiti audio yang lebih jelas terutama pada bahagian bass..malangnya Audio Beats ni hanya boleh diinstall pada smartphone yang menggunakan rom 2.3 gingerbread x kisah lah jenis apa pun.

so kepada yang nak cuba benda pertama yang perlu korang lakukan ialah tukar kepada rom 2.3 gingerbread.bagi yang dah memang guna android 2.3 x perlu susah payah cuma pastikan rom 2.3 tu ada ClockworkMod [CWM]..ikut langkah dibawah untuk proses installation :

1- Download file beats.zip [DOWNLOAD]2- X perlu extract..letak dalam memory card.
3- reboot phone dan masuk ke dalam mode Clockworkmod [CWM]4- Pilih install custom.zip kemudian pilih file beats tadi.
5- install dan lakukan factory reset[full wipe]6- reboot dan rasakan perbezaan dia.

aku dah pun cuba beats ni pada xperia x8 menggunakan rom KuyaDroid 4.5 bersama theme chooser White S…earphone yang aku guna ialah sony exhale…hasil dia mengkagumkan. :D

untuk list rom xperia x8 2.3 gingerbread boleh rujuk pada link-link dibawah.

1- Xgin 6.2 
2- GingerXperia v15
3- GingerDX V19
4- Stornmix 2.2
5- Evoborg v006
6- GingerXperia v23b
7- Stornmix 2.3
8- Gingercrutz 8.2

jangan lupa kongsikan artikel bersama kawan..ada pape persoalan boleh ditanya di ruangan komen. :D

p/s- butang like share dan tweet berada dibawah.. mohon ditekan beramai-ramai untuk kebaikan bersama

Share.

10 Comments

  1. Pingback: Beats by Dr Dre : Beatbox Wireless Speaker - SOLEHEENDOTCOM | SOLEHEENDOTCOM

  2. Pingback: Aplikasi Android Terbaik Wajib Install :Vignette - SOLEHEENDOTCOM

  3. Pingback: Cara Install Google Play pada Android Smartphone - SOLEHEENDOTCOM

TINGGALKAN KOMEN ANDA