Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] Gingerxperia v23

0
>>[Upgrade Xperia X8 dan Sony W8 to 2.3 Gingerbread- Full and Easy Tutorial ]   << 

antara rom terbaru untuk xperia x8 dan sony W8 ialah rom gingerxperia v23…pada entri sebelum ni aku dah pun kongsikan versi terdahulu untuk gingerxperia iaitu versi 21b yang mana agak memuaskan hati pada permulaan baik dari segi performance bateri dan yang lain-lain namun setelah hampir sebulan aku menggunakan rom tersebut menghadapi masalah yang x boleh diterima akal : wifi x detect dan terpaksa full wipe untuk selesaikan masalah tersebut..

rumours ada mengatakan bahawa versi terbaru rom ni mempunyai daya tahan bateri yang agak mengkagumkan..bateri masih tinggal separuh walaupun selepas layari internet dengar lagu dan juga main game..sebenarnya ini agak meragukan aku dan faktor ini jugak yang mendorong aku untuk mencuba rom ni..nak tau pendapat aku ? ada pada akhir entri.

antara perubahan yang dapat dilihat iaitu pada interface rom tersebut pada bahagian contact dan call yang telah dikecik kan sikit….salah satu ciri menarik pada gingerxperia v23 ni ialah pengguna diberi pilihan untuk memilih lokasi  untuk install aplikasi samada di bahagian internal ataupun external sebelum proses install dijalankan…ini ternyata memudahkan lagi pengguna untuk memilih sendiri di mana patut mereka install aplikasi atau game.

untuk overall performance aku akan test pada hari esok dan entri ini akan diupdate dengan perkembangan semasa..so nantikan..kepada yang berminat link download ada dibawah.antara entri-entri berkaitan mengenai rom xperia x8 dan juga sony W8 korang boleh refer pada entri-entri dibawah

1-Update Xperia x8 | Senarai Rom Xperia X8
2-Update Xperia X8 – Rom GingerXperia V15
3-Upgrade Xperia X8 to 2.3.7 GingerCrutz v8.2
4-Upgrade Xperia X8 |Srom-2.2.1 FloyoX8 |
5-Upgrade Xperia X8 to 2.3 GingerBread [GingerDX v019 
6-[rom] Stornmix 2.2
7-Update for Xperia X8 : [rom] EvoBorg 2.3.7 v006
8-Update for Xperia X8 : [ROM] GingerXperia V21b
9-Upgrade Xperia X8 to 2.3.7 : [rom] Stornmix 2.3.0

untuk lebih informasi mengenai smartphone dan juga android jangan lupa untuk join fanpage soleheen.com :D
p/s-jangan lupa share kan entri ni :D

DOWNLOAD GINGERXPERIA V23

KONGSIKAN PENDAPAT ANDA.MULAKAN DISKUSI

Share.

TINGGALKAN KOMEN ANDA