Upgrade Xperia X8- [ROM] Stornmix V2.0.0

13
bagi pengguna x8 yang ingin tahu cara update xperia x8 ke android 2.3 Gingerbread korang perlu lakukan proses-proses dibawah:

1-Tutorial Root Xperia X8 | soleheen D
2-Tutorial Install Xrecovery pada Xperia X8 | soleheen D
3-Tutorial Cara Tukar Rom Xperia x8 | soleheen D
4-Kesilapan Ketika Update Xperia X8 | soleheen D

dan bagi yang lain untuk sesi android pada kali ni aku akan kongsikan sebuah lagi rom untuk xperia x8 iaitu Stornmix V2.0…rom ni merupakan rom yang dibangunkan oleh pembangun dari Indonesia dan agak menarik bagi aku terutama user interface rom tersebut.

apa yang kurang bagi rom ni salah satu nya dia menggunakan sony ericsson home launcher [launcher yang menyerupai xperia arc]membuatkan rom tersebut menjadi berat x smooth dan sedikit lag..untuk atasi masalah ini korang boleh menggunakan launcher pro sebagai ganti..bagi yang berminat aku ada menyediakan link download di bahagian bawah…untuk cara install korang perlu install menggunakan cara update.zip dan untuk lebih jelas korang boleh refer pada entry ini Tutorial Cara Tukar Rom Xperia x8 | soleheen D

dan sebelum-sebelum ni aku dah pun kongsikan beberapa rom lain beserta link download sekali di entri-entri bawah ni :

1-Update Xperia x8 | Senarai Rom Xperia X8
2-Update Xperia X8 – Rom GingerXperia V15
3-Upgrade Xperia X8 to 2.3.7 GingerCrutz v8.2
4-Upgrade Xperia X8 |Srom-2.2.1 FloyoX8 |
5-Upgrade Xperia X8 to 2.3 GingerBread [GingerDX v019 

untuk sebarang pertanyaan korang boleh tanya di facebook page soleheen.com…dan jangan lupa untuk sertai group xperia x8 kami :)

DOWNLOAD STORNMIX V2.0

Share.

13 Comments

  1. ni rom paling best pernah aku jumpa . korang try la . cantik pun cantik , support dual touch lagi . tak rugi install . berbanding gingercyborg , ni lagi best . ((:

TINGGALKAN KOMEN ANDA