36 Comments

  1. ok2…dah selamat hantar waranty..tp mcm maner nak unlock bootloader yang 12w..lepas unlock bootloader terus x leh on..rasenye hardbrick kot…

  2. hye..hp sy w8 walkman,problem nya camera..
    tak bleh nak ambl gambar,klau sy ambl gmbar trus blank hitam kat screen..tpi bleh pulak nak rakam video..pelik lahh….huhu
    bleh tak minta pendapat nak buat pa ngan phone nie..huhu

  3. Pingback: Cara Upgrade Xperia X8 : Rom GingerSony V03 - SOLEHEENDOTCOM

  4. Pingback: Format Xperia X8 Guna Sony Ericsson Update Service - SOLEHEENDOTCOM

  5. salam, mcm mne ye? sy root hp sy, model sony xperia neo L, step by step sy root, tpi step yg akhir skali sy tak menjadi, lpastu, sy on kan hp, tpi mnjadi gelap, tidak ade ape2 gambar pun, tpi lampu LED menyala, mcm mne? please, replyy…???

  6. salam bro… sony experia c aku… bilew aku masukkan memory 32 gb… bilew aku gune memory tue bnyak2 skit…. pastue jadi hilang balik… cam software yang aku install dan gambar yang aku dah ambik…. sblom nim aku ltak memory 64 gb…. same gak… jadi camtue gak….. runsng btol laaa

    • Rasa macam masalah dekat sdcard, mungkin sdcard tiruan (32gb bukan kapasiti sebenar, yg betul mungkin dalam berapa gig je, bila lebih limit, file akan corrupt n hilang, dalam amanz . my ada explain pasal memori kad tiruan ni n risiko dia.) cuba check.

  7. SAlam..mcm mnew yew..sya root hp sy jenis xperia c..lastly, fon sy mati n xboleh on..kalau on gelap xdew kua menu ..tpi lampu LED menyala n ad tulisan sony jew..

  8. susah la bro dah pening pala dah ni,,,, asyik2 PC x recognize… so mcamane nk update gune SEUS ni kalau sambung USB tp pc x recognized…adoi pening dah

    • lagi satu….dah cube mcm2 PC…gune macam2 laptop….pegi Internet Cyber, tukar macam2 USB cable… still juga same problem… bile masuk bateri je kt phone… tak tekan ape2 tetibe sony ericsson logo ni kua..pastu stuck cmtu je…cabut bateri…n msuk balik bateri..bnde tu akan berulang lg…cmtu je lah…. klu sambung USB tetap gak… PC ni x dpt recognized sony W8 saya ni, hmmm nmpk nye mcm dah kondem phone ni…

  9. pengguna xperia L on

    salam bro,kalo aq nyer fone XPERIA L tk hidup juga lepas dh guna cre seus ni mcm mner. LGI STU BRO NK TNYE handphone aq prob dye biler start jer,dyer keluar perkataan sony lps tu xperia n then dye jdi mcm yg gmbr jalur jalur sony tu jer!nak tnye softbrick ker hardbrick tu bro

  10. mcm mn nak baiki sony xperia tipo??
    sekat pada logo sony..
    lepass sy upgrade ke android kit kat..
    please..

TINGGALKAN KOMEN ANDA