Cara Install Android 4.0 Ice Cream Sandwich Emulator

0
265 views
views

Untuk sesi android pada kali ni aku akan kongsikan cara untuk install android 4.0 Ice Cream Sandwich Emulator…bagi peminat ataupun pengguna android yang ingin tahu macam mana rupa android 4.0 ICS ni korang boleh cuba melalui emulator ni.

suka untuk aku ingatkan bahawa benda ni bukan lah update untuk android smartphone korang tapi hanya sebuah emulator untuk merasai bagaimana ICS berfungsi dan dan macam mana UI dia kelihatan…emulator ni korang perlu install pada komputer bukan pada smartphone.

android 4.0 merupakan versi terbaru dalam siri android dan yang tercanggih..dah nama pun terbaru sah-sah paling canggih…haha..antara versi-versi android yang lain korang boleh baca pada entri  Xperia X8 Quick Review 

Cara-cara install

1-download file SDK
2-extract ke desktop
3-klik pada sdk manager.exe
4-tick kan pada android 4.0.3
5-lihat pada bahagian bawah belah kanan tekan install packages.
6-lepas selesai install..buka AVD Manager.exe dan tekan new.
7-nama kan kemudian ubah target ke android 4.0.
8-klik “create AVD”
9-lepas selesai..tekan start dan tunggu dalam 5 minit..
10-enjoy emulator 4.0.

bagi pengguna xperia x8 dan juga sony ericsson W8 yang ingin upgrade smartphone ke android 2.3.7 korang boleh refer pada tutorial lengkap di entri Upgrade Xperia X8 to 2.3 Gingerbread- Full and Easy Tutorial

*jangan lupa untuk join facebook page kami untuk bertanyakan apa-apa soalan….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here