Cara Upgrade Xperia X8 : Rom GingerXperia V15

11
925 views
views
[RALAT] admin dah buat kesilapan besar dalam entri GingerXperia dengan menyatakan cara install rom tersebut ialah update.zip …cara tu salah rom tu sebenarnya perlu diinstall guna cara restore…letakkan dalam folder xrecovery>backup kemudian restore…so sorry kepada yang mengalami masalah sehinga phone rosak/bricked…so sorry…insyaallah masalah ni xkan berulang lagi lepas ni…

[UPDATE] MAAF SEPATUTNYA ROM NI DA SAMPAI VERSION 15 BUKAN NYA 12 SEPERTI YANG DINYATAKAN SEBELUM NI]

2 3 hari ni ada orang tanya aku dekat mana nak dapatkan rom GingerXperia latest dan suruh aku kongsikan link untuk download…sebenarnya bukan aku xnak kongsi tapi bagi aku rom ni masih ada bugs dan agak berat terutama bila guna xperia launcher…

dan kalau ada masalah aku x mampu nak menolong sebab aku bukan pembangun rom tuh…tapi itu untuk version 11..yang baru ni [version15] kalau x silap aku dia dah tukar launcher rom tersebut ke launcher pro yang memang terkenal sebab ringan.

 cara nak install guna cara restore..untuk lebih keterangan tentang cara nak install boleh rujuk entri Tutorial Cara Tukar Rom Xperia x8…dan untuk senarai rom yang lain korang boleh baca dan download di entri Update Xperia x8 | Senarai Rom Xperia X8
 
DOWNLOAD GINGERXPERIA V15

11 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here