Tukar | Install | Update Sekadar Perlu

4
418 views
views
post ni sebenarnya lebih ditujukan kepada xperia x8 user lagi-lagi yang dah root dan install xrecovery bagi tujuan menukar system\rom…apa yang aku nak ingatkan jangan sesekali anggap xperia x8 ni sebagai “high-end” device yang boleh install atau main semua game HD macam Google Nexus Xperia Arc ataupun Galaxy S11…

dan jangan sesekali mengharapkan X8 korang boleh bertukar menjadi high-end device apabila korang berjaya menukar rom smartphone korang…kalau diikutkan rom tu sendiri x perfect dan ada kecacatan tersendiri…Berjaya menukar rom 2.1 ke 2.3.7 GingerBread x bermaksud x8 korang mampu main game HD dengan smooth dan lancar…ia jugak x bermaksud camera phone daripada 3mp bertukar menjadi 5 atau 8mp…
kalau bagi aku cukup hanya bila tukar rom…x8 aku akan jadi lagi smooth …mempunyai interface yang lawa….dan fungsi yang mungkin lebih maju sikit dari stock rom sony xperia x8 seperti android browser yang kini menyokong flash…….dan aku juga cuba meminimakan seminima yang mungkin jumlah aplikasi n game yang diinstall untuk mengelakkan phone menjadi berat atau lag…

mungkin setiap orang mempunyai pandangan masing-masing tapi kalau aku jika mahu kan android korang menjadi hebat atau gempak lebih baik korang beli android smartphone yang betul-betul mempunyai spesifikasi hebat…nak buat pape pun xde masalah…lagi-lagi yang mempunyai dual-core dan processor yang mantap…
pape pun jika ada apa-apa pertanyaan sila datang ke fb page soleheen.com dan sama-sama memeriahkan lagi page yang dah meriah tu…haha…

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here