Update Xperia X10 kepada Android 2.3 Official Sekarang

4
451 views
views

Berita baik untuk semua pengguna xperia x10 korang dah boleh mula update smartphone korang kepada android 2.3 Gingerbread secara sah..”sah ” maksud aku korang x perlu root x perlu install xrecovery ataupun install rom untuk mendapatkan android 2.3 pada xperia x10 korang.


Berita baik tersebut diumumkan dekat Official facebook page oleh Sony Ericsson Malaysia…antara kelebihan yang korang akan dapat :

Facebook Integrations
USB Tethering 

Photo Widget

Wi-Fi Hotspot

ini antara perkara yang korang akan dapat…sebenarnya terdapat lebih banyak kelebihan yang korang akan perolehi bila dah update ke 2.3 Gingerbread…so jangan tunggu lama…korang boleh melawat Sony Ericsson Official Facebook Page untuk tutorial atau pun pergi ke Sony Ericsson.com.

Bagi yang dah update secara “haram” korang boleh download sony ericsson update service dan restore system korang ke android 2.3 Gingerbread terus…senang dan mudah…

bagi pengguna xperia x8 korang boleh upgrade kepada 2.3.5 disini [klik untuk tutorial]

4 COMMENTS

  1. Salam, saya dah install abdroid 2.3.3 ke dalam xperia x10 saya. tapi ada sebahagian app yang dah siap terinstall di dalam hp ini bila saya on kan hp nie. cth app hami, postcard, hamibook dan ada lagi tulisan2 cina. so macam mana saya nak delete app nie?

  2. Salam, saya dah install abdroid 2.3.3 ke dalam xperia x10 saya. tapi ada sebahagian app yang dah siap terinstall di dalam hp ini bila saya on kan hp nie. cth app hami, postcard, hamibook dan ada lagi tulisan2 cina. so macam mana saya nak delete app nie?

  3. salam ,,saya juga dah update ,tapi setelah itu hp ga multitasking ,contohnya app operamini selalu keluar setelah buka app lain dan proses uduhan selalu hilang dan gagal ..tolong bantu ya,,,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here