Aplikasi Android Wajib Install

2
untuk quick review ke 3 aku akan share beberapa aplikasi yang bagi aku wajib ada dalam smartphones korang.untuk aplikasi ni korang boleh cari di market.ok

dekat bawah ni ak listkan beberapa aplikasi yang patut korang gunakan.bagi sesiapa yang belum quick review 1 korang boleh baca dekat sini ok.

-xperia x8 quick review 1

-update xperia x8 ke 2.1

-xperia x8 game -angry birds rio-

1-ADW Ex

-aplikasi ni merupakan home bagi android.the best home r.malang nya aplikasi ni kena bayar untuk download.tapi demi korang aku bagi yang free ok..haha..[klik untuk download adw EX]

2-Cube Music Player 

-music player ni memang smart.cantik.dan best.aku memang syor kan r.

3-Real Player

-paling sesuai untuk tengok video ataupun dengar lagu.guna real player ni memang mudah nak organize lagu or video korang.


4-Astro File Manager

-aplikasi ni sangat penting untuk xplore sd card korang.untuk buka memori card korang perlukan file manager dan ak memang suggestkan astro sebab memang the best.untuk file manager ni korang boleh dapatkan dekat android market.

5-Blogger

-aplikasi wajib bagi blogger.aku selalu guna untuk buat draft entri bila bosan tunggu bas or ktm or bila-bila masa aku nak menulis.datang je idea aku akan tulis guna blogger then save.

6-Tubemate

-kalau korang suka tengok youtube aku cadangkan korangg guna aplikasi ni sebab melalui aplikasi korang boleh tengok video dan download video tu sekali.

7-Application Protection

-aplikasi terbaik untuk lindungi dan kunci application lain.apa-apa aplikasi macam mesej…file manager…gambar…video…games…dan semua lah.

8-Free Music Download

-bagi orang gila music…aplikasi ni memang terbaik untuk download music kegemaran korang.cuma taip tajuk lagu then dia akan bagi link untuk downoad n dengar.

9-Opera Mini

-yang ni semua tau kan.browser paling best untuk phone korang.

10-Handcent Sms

-aplikasi paling best untuk mesej.korang boleh customize ikut suka korang.nak tukar fonts tulisan or warnakan or letak background.ikut korang.

banyak lagi aku nak share kan sebenarnya tapi buat masa ni aku share yang paling patut ada.dan kalau ada pape soalan korang boleh tanya dekat sini ok.

alwaysbelikethat

KONGSIKAN PENDAPAT ANDA.MULAKAN DISKUSI

2 Comments

TINGGALKAN KOMEN ANDA