Tutorial Update Xperia X8

0
205 views
views
jika sebelum ni aku da citer serba sikit pasal xperia x8 kali ni aku nak share cara-cara nak update xperia x8 korang ke android 2.1…

update ni serius penting untuk memastikan korang dapat guna x8 korang ke tahap maksimum terutama sistem bluetooth dia.tutorial ni aku ambil dari youtube.

kalau korang follow apa yang dalam video tu bagitau memang simple giler.cuma apa yang aku nak tekankan

1-pastikan bateri korang full dulu!

2-dengar arahan dia baik.follow satu persatu…ikut perlahan-lahan..

3-lepas selesai backup..sambungkan phone ke komputer balik.klik next untuk update..pastu klik lagi next.untuk step preparation ikut langkah kat bawah.

4-bila da sampai part ni…ikut arahan dia betul2…baca dan fahamkan satu-satu…x susah pun.senang giler.

faham kan arahan ni betul2

    a-mula-mula disconnect phone korang..dekat phone tu tekan “turn off usb connect”
    b-masa ni pastikan battery korang full.! ataupun paling kurang ade separuh.
    c-lepas disconnect..cabut wayar cable dari komputer.off kan phone korang dan tunggu dalam 5-10 saat.
    d-pastu…sambungkan usb cable dekat computer korang.
    e-ok ni paling penting…sambungkan wayar ke phone korang PADA MASA YANG SAMA TEKAN
       BUTTON BACK….sampai phone tu on.selagi x phone tu x on sendiri..jangan lepas button back tu…
       ok setel..tunggu dia habis update.

4-benda x lama pun nak buat.cuma kalau internet slow tu lama la sikit…

5-so fahamkan….kalau x faham tanya je pape ok….tanya dekat facebook [klik untuk tanya]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here