Tutorial Cara Download Document di Scribd.com

1
1,530 views
views
Scribd.com salah satu laman web yang tidak asing lagi untuk perkongsian dokumen seperti koleksi soalan peperiksaan ataupun set soalan latihan bagi semua subjek.dalam laman web ni juga terdapat dokumen-dokumen lain kalau nak tahu korang explore sendiri k.kebanyakkan guru-guru mendapatkan soalan-soalan di laman web ini untuk dijadikan sebagai bahan mengajar.ada 2 pilihan untuk download.

1-Bayar untuk download
2-kongsi dokumen lain untuk download tanpa bayar

Malang nya ramai x tahu cara nak download dokumen-dokumen yang terdapat dalam laman web ni dan sekarang aku akan tunjukkan bagaimana cara untuk download di laman web tersebut.bagi yang x biasa mungkin mereka x faham cara yang betul sebab memang agak complicated.untuk download sila ikut langkah-langkah dibawah ok :-

1-buka laman web scribd.com kemudian search dan pilih dokumen yang kita nak.
search dan pilih dokumen yg kita nak
2-lepas pilih tekan download dan untuk download kena log in dulu atau pun daftar.cara paling senang ialah log in guna facebook.bagi yang xde facebook pinjam la facebook kawan atau family ok.
3- lepas log in, tekan balik butang download warna hijau tu ada dekat bawah.then pilih jenis file yang kita ingin samaada berbentuk PDF, WORD atau TXT.aku syorkan download dalam PDF.
pilih format yang kita mahu

4- ini part paling menarik.untuk pengetahuan korang semua scribd.com merupakan satu tempat perkongsian dokumen.ada 2 cara untuk download pertama kita bayar untuk download dan kedua, kita tukar dokumen yang kita ada dengan cara upload dokumen kita then lepas upload baru kita boleh download dokumen yang kita nak dari scribd.com ni.faham x?
upload dokumen kita dahulu untuk download dokumen scribd tanpa bayar
5-lepas upload dokumen kita tekan download dan download macam biasa..hanya seringkas itu.


bagi tutorial untuk tukar format PDF ke WORD sila klik tajuk di atas.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here