Cara Menukar PDF ke WORD file

1
1,923 views
views
ok sekarang aku nak ajar cara menukar format pdf file ke word file, ini bagi memudahkan korang untuk edit atau ubahsuai dokumen pdf yang telah pun korang download di mana-mana.aku buat tutorial ni sebagai kesinambungan dari entri tutorial aku sebelum ni iaitu “cara download dokumen dari scribd.com“.kebanyakkan dokumen adalah dalam bentuk PDF so untuk edit korang kena tukar ke word file terlebih dahulu.ikut satu persatu langkah dekat bawah ni k :-

1-untuk tukar format file PDF tu kita boleh guna AnyBizSoft converter.aku memang syorkan software ni sebab sangat senang nak guna.

2-download  dan install anybizsoft PDF to WORD converter.masukkan email dan serial key yang diberi.

3-lepas tu buka dan pilih file PDF yang korang nak convert.tekan “Add Files”.

4-lepas da pilih file yang korang nak tukarkan tekan convert.tunggu sehingga selesai.korang nampak x “output setting”? itu adalah tempat dimana file korang diletakkan lepas selesai proses convert.
tunggu sehingga Conversion Finished.tekan open untuk buka file yang telah diconvert.

5-ok dah setel.tu je langkah dia.memang senang giler.


Download AnyBizSoft Pdf Converter di sini

siapa nak yang reza salleh sila tekan..dan yang x kenal aku lagi syorkan korang tekan. 
Projek Gila Harian Metro!nak tau??sini… 
 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here